Ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε ο βετεράνος ομογενής παρουσιαστής ειδήσεων της αυστραλιανής τηλεόρασης, Γιάννης Μάγγος, (και για το οποίο ζήτησε αμέσως συγγνώμη) φαίνεται πως στάθηκε αφορμή για να χάσει την δουλειά του.

Επισήμως ο επίσης ομογενής, διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Sky News, Άγγελος Φραγκόπουλος, δηλώνει πως ο κ. Μάγγος δεν απολύθηκε αλλά «απλά δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του».

«Του εξήγησα τηλεφωνικά πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και τον ευχαρίστησα για την πολύχρονη προσφορά του στο κανάλι Sky News» είπε ο κ. Φραγκόπουλος.

Δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου αναφέρουν όμως πως ο Γιάννης Μάγγος απολύθηκε για ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε για ένα Κινέζο που κέρδισε το λόττο και πήγε να παραλάβει τα χρήματά του φορώντας μάσκα για να μην αναγνωριστεί.

Ο Μάγγος ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος του σημειώνοντας πως «είμαι και ο ίδιος ελληνικής καταγωγής και δεν έπρεπε να προσβάλω κανέναν».

Η αρχική αναφορά του όμως αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ προκλήθηκε σάλος και τερματίστηκε η συνεργασία του με το Sky News.

Ο Μάγγος έχει μια παρουσία άνω των 30 χρόνων στην αυστραλιανή τηλεόραση και ήταν ο πρώτος ελληνικής καταγωγής παρουσιαστής ειδήσεων στην Αυστραλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook