Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα και κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και που ο δράστης με τις μερικότερες πράξεις του απέβλεπε στη συνολική αξία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 45χρονο σεκιουριτά, που φέρεται να ομολόγησε ότι καταχράστηκε το αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου 200.000 ευρώ από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης χώρων, όπου δούλευε.

Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε πολύ προσεκτικά την πολυσέλιδη δικογραφία της σοβαρής αυτής υπόθεσης, άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση κατά το σκέλος της κατ εξακολούθηση τέλεσης της. εις βάρος τριών ακόμα εργαζομένων της εταιρίας, που πήγαιναν με τον βασικό κατηγορούμενο στις χρηματαποστολές, καθώς σύμφωνα με την δικογραφία φαίνεται να γνώριζαν την παράνομη δραστηριότητα του 45χρονου άντρα και κρατούσαν το στόμα τους κλειστό.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία, ο 45χρονος είχε εκμυστηρευτεί στους 3 υπαλλήλους της εταιρίας ότι καταχράστηκε χρήματα, λέγοντας τους ότι σύντομα θα τα επέστρεφε.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των τριών αντρών, ο φόβος κρατούσε τα στόματα τους κλειστά.

Υπενθυμίζεται οτι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε καρέ – καρέ τις κινήσεις του 45χρονου την ώρα που διενεργούσε την υπεξαίρεση – μαμούθ.

Η δικογραφία ήδη βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών και αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους κατηγορούμενους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook