Συνέχεια στην κόντρα με τη ΔΑΚΕ έδωσε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα της επίμαχης αφίσας, λέγοντας ότι «εάν δεν ήξερα ότι την έχει βγάλει η ΔΑΚΕ θα νόμιζα ότι την έχει βγάλει το ΠΑΜΕ». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό» και κατήγγειλε πως ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ. Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν.Κιουτσούκης, χαρακτηρίζοντας τον Κυρ.Μητσοτάκη «σύγχρονο δοσίλογο του έθνους» και «αμελητέα ποσότητα».

 «Εγώ εξέφρασα προβληματισμό με τον πιο δημόσιο τρόπο που μπορώ να το κάνω, από το βήμα της Βουλής, για τον ρόλο τον οποίο παίζουν εν γένει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή την απαράδεκτη απεργία της ΔΕΗ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, ο οποίος έχει αποτελέσει τροχοπέδη σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ΝΔ, ενδεχομένως και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα διακομματικό φαινόμενο και ευτυχώς που αυτό το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο ΠΑΣΟΚ απ' ότι στη Νέα Δημοκρατία».

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει η ΝΔ ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και η ανακοίνωση που βγήκε από το κόμμα σχετικά με τον περιορισμό των προνομίων των συνδικαλιστών εμένα με καλύπτει απόλυτα. Αισθάνθηκα ότι αυτό το οποίο είπα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την επίσημη γραμμή της ΝΔ και όχι το αντίθετο» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «κάποιοι συνδικαλιστές στα μάτια της κοινωνίας έχουν ήδη διαγραφεί, δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, διότι οι πρακτικές τους είναι λίγο πολύ γνωστές» και κατήγγειλε ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα είναι εργαζόμενος του ΟΣΕ.

«Η ΔΑΚΕ του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να εκπροσωπείται από πραγματικούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι από εργαζόμενους σε κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ που παλεύουν με νύχια και με δόντια για το πώς θα κρατήσουν τα προνόμιά τους» τόνισε, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα ουσιαστικής αξιοπιστίας».

Τέλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι καλύτερος υπουργός Περιβάλλοντος απ' ότι ήταν ως υπουργός Οικονομικών, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος από τη «στροφή» της νέας ηγεσίας «προς τις θέσεις της ΝΔ».

Αναφερόμενος στην πορεία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν από έναν χρόνο. «Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου ως κόμμα. Καλύψαμε μια μεγάλη διαφορά, τώρα πρέπει να πάρουμε καλά 'κεφάλι' και αυτό θα το κάνουμε μέσα από την αξιοπιστία του πολιτικού μας λόγου.

Η απάντηση Κιουτσούκη

Στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη απάντησε μέσω του Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, προχωρώντας σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Κιουτσούκης χαρακτήρισε τον βουλευτή της ΝΔ «αμελητέα ποσότητα για εμάς», αλλά και «σύγχρονο δοσίλογο του έθνους». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι «διώχνει τον κόσμο της ΝΔ προς άλλα κόμματα».

«Δεν ήθελα να συνεχίσω την αντιπαράθεση με τον εν λόγω κύριο, αλλά ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί αμελητέα ποσότητα για εμάς. Αν δεν θέλει η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες να μας πει πού θέλει να ανήκει» είπε, τονίζοντας:

«Στην Ελλάδα διαχρονικά υπήρχαν Εφιάλτες. Σήμερα ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει όχι μόνο Εφιάλτες αλλά και σύγχρονους δοσίλογους του έθνους».

«Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποιος τον διόρισε στην τράπεζα που υπηρέτησε; Μπορεί να μας πει με ποιανού λεφτά έγινε βουλευτής; Ας τα πει αυτά στον ελληνικό λαό και ας αφήσει το τι κάνουν οι συνδικαλιστές. Είναι βέβαιο πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν θέλει εργαζόμενους που να μάχονται για τα δίκαια της κοινωνίας. Τα μέτρα άλλωστε δεν έχουν πλήξει τον πλούσιο κύριο Μητσοτάκη, έχουν πλήξει τους φτωχούς, τους άνεργους, όλους αυτούς που τρέχουν καθημερινά για το μεροκάματο» συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά εμάς ως παράταξη, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κρίνει και να μας επικρίνει. Έχουμε τη δική μας διαδρομή και τους δικούς μας αγώνες και δεν χαρίζουμε τους αγώνες μας σε κανένα νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη και σε κανένα από αυτούς που θέλουν υποταγμένη και κατακτημένη τη χώρα μας» είπε ο κ. Κιουτσούκης, ενώ απαντώντας στην καταγγελία ότι εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα ενώ είναι εργαζόμενος στον ΟΣΕ, ο κ. Κιουτσούκης υποστήριξε ότι ο ΟΣΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

 

«Με τη συμβολή και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πλέον σιδηρόδρομοι του ελληνικού κράτους. Αν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κανονισμοί πλέον επιτρέπουν στον διευθύνων σύμβουλο να απολύει όσο προσωπικό θέλει, για οικονομοτεχνικούς λόγους, τότε να το μάθει» υποστήριξε.

 

«Απορώ τι δουλειά έχει στη ΝΔ» συνέχισε, ενώ απευθύνθηκε και στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας: «Οι μεγάλοι ηγέτες αναγνωρίστηκαν στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως με τα λίγα και στιβαρά 'όχι' που έχουν πει. Όχι με τα πολλά και υποταγμένα 'ναι' που θέλει ο κ. Μητσοτάκης».

 

 

in.gr