Η επικαιροποίηση του Μνημονίου, οι αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο και οι λύσεις που προωθεί η ΕΕ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας την διετία 2012-2014 θα βρεθούν αργά απόγευμα της Τετάρτης στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευ.Βενιζέλου με τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Π.Τόμσεν.

Στη συνάντηση δεν θα παραστούν οι Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), καθώς δεν έχουν έλθει στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα προχωρήσει στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης προς την Ελλάδα εάν δεν είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα οικονομικής πολίτικης είναι σε καλό δρόμο και εάν δεν έχει διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καλύψει το χρηματοδοτικό χάσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ολοκλήρωσε νωρίς το μεσημέρι την διαπραγμάτευση με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα θέματα που σχετίζονται με τους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ειδικά για τις αλλαγές στα φορολογικά μέτρα.

Στις συναντήσεις αυτές δεν μετείχε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος από πολύ νωρίς το πρωί έχει διαδοχικές συνεργασίες με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους Αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα αναχωρούσε κανονικά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί από την Ελλάδα, ωστόσο τελικά θα αναχωρήσει από τη χώρα την Παρασκευή.

Newsroom ΔΟΛ / in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook