Άλλαξαν ρότα οι διαρρήκτες που εισβάλλουν σε εγκαταστάσεις εταιρειών. Ως τώρα έκλεβαν μόνο καλώδια με χαλκό και μεταλλικά αντικείμενα, αλλά η νέα «μόδα» που επικρατεί είναι οι κλοπές σωλήνων από πολυαιθυλένιο.

Όμως, οι δράστες που χτύπησαν μια κατασκευαστική εταιρεία στα Ιωάννινα, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν ομογενή από την Β. Ήπειρο, οι οποίοι τρύπωσαν στο κτίριο της εταιρείας στους Λογγάδες Ιωαννίνων χωρίς να τους αντιληφθεί ο φύλακας και άρπαξαν έναν σωλήνα από πολυαιθυλένιο αξίας 200 ευρώ.

Τη στιγμή που τον φόρτωναν σε φορτηγό, όμως , τους ο φύλακας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες που κράτησαν τρείς ολόκληρες ώρες, καθώς οι διαρρήκτες ξεγλιστρούσαν από τα μπλόκα των αστυνομικών.

Τελικά, όμως, συνελήφθησαν και ο σωλήνας επιστράφηκε στην εταιρεία.

Ένας σκύλος άναψε «κόκκινο» στους αλλοδαπούς διαρρήκτες που τρύπωσαν σε μια μάντρα οικοδομικών υλικών στον Αχινό Στυλίδας.

 Ο σκύλος-φύλακας άρχισε να γαυγίζει σημαίνοντας συναγερμό στον ιδιοκτήτη που , ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους τρείς Ρουμάνους ηλικίας 20, 21 και 22 χρόνων που είχαν έρθει από τον Κολωνό για να κλέψουν.

Άγνωστοι «κυνηγοί του χαλκού» εισέβαλαν σε μια αποθήκη στο Γραίκα Ηλείας σπάζοντας την ξύλινη πόρτα και άρπαξαν από μέσα μεγάλα χάλκινα… καζάνια, ένα αλυσοπρίονο και τρία παλιά παράθυρα αλουμινίου, συνολικής αξίας 4000 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook