Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, που έχουν ήδη εξαγγείλει, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργία την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα. Ζητούν, ωστόσο, να δουν από κοντά τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Εφόσον πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται να κατεβάσουν “ρολά” τα 39 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασ. Αλεβιζόπουλος έκανε λόγο για οικονομική ασφυξία της υπηρεσίας. Θέλουμε να προασπίσουμε την ασφάλεια των αεροδρομίων και της εναέριας κυκλοφορίας, υποστήριξε ο κ. Αλεβιζόπουλος και τόνισε ότι ραντάρ, συστήματα, ραδιοβοηθήματα, αεροδρόμια, μηχανολογικά, είναι “όλα στον αέρα”.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας επίσης στην πρωινή εκπομπή του MEGA ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ασφάλειας στα ελληνικά αεροδρόμια και στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες που έχει η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο κ. Αλεβιζόπουλος παρουσιάζει την κατάσταση “λίγο δραματικά”. Έχουμε φροντίσει και να αποκατασταθούν τα στοιχειώδη χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν και για τη συντήρηση και τη λειτουργία της ΥΠΑ, είπε ο κ. Σπίρτζης και έκανε λόγο για μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων ελεγκτών.

Επίσης, σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί 1 εκατ. για τη συντήρηση περιφερειακών αεροδρομίων και έχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook