Τους εργολήπτες που εκτελούν έργα στο νησί που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ κάλεσε σήμερα σε σύσκεψη στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης που είχε για το θέμα με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, συζήτησε σήμερα με τους εργολάβους τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται τόσο στην πρόοδο εκτέλεσης των έργων-σε οδοποιία και δημοτικά σχολεία- όσο και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης μετά την σύσκεψη, τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά και της Τράπεζας Ελλάδας όπου έχουν κατατεθεί οι χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη τα παραπάνω προβλήματα πρόκειται να διευθετηθούν άμεσα ενώ ο στόχος για την Κρήτη να απορροφηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα 80 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ θα επιτευχθεί.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι απορροφήσεις των κονδυλίων θα ‘τρέξουν’ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για τα εκτελούμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ευθύνες για τις καθυστερήσεις αυτές έχουν και οι ίδιοι οι εργολάβοι, για αυτό συζητήσαμε σήμερα μαζί τους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος για το έργο του δρόμου Καρτερός-Επισκοπή ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους καθώς ολόκληρη η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook