Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους, οι τέσσερις συλληφθένες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε στο Λασίθι

Σε δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους,  επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ ενώ και σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή διαμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Πέμπτη, 28 Μαΐου, όπου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε ο 35χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε χάλκινο ειδώλιο ύψους 30cm. που απεικόνιζε Κούρο σε στάση λατρείας.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν και οι τρεις ακόμα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά. οχήματα.

Ο 35χρονος μαζί με έναν από τους συλληφθέντες, 41 ετών, έδειξαν τον Κούρο σε άγνωστα άτομα με σκοπό την πώλησή του.

Ο 35χρονος παραδέχτηκε οτι είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την πώληση του Κούρου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ισχυρίστηκαν ότι είχαν το ρόλο του  παρατηρητή – εκκαθαριστή του δρομολογίου κίνησης, ή αλλιώς του “τσιλιαδόρου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook