Με την απεργία να συνεχίζεται η ΔΕΗ λίγο μετά τις επτά ανακοίνωσε ότι άλλες τέσσερις μονάδες έχουν βγει εκτός λειτουργίας και είναι αναγκασμένη να κάνει μεγαλύτερες διακοπές.

Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει πόση διάρκεια θα έχουν, απλά ότι θα είναι μεγαλύτερες. Δεν ξεκαθαρίζει πότε, δίνει απλά διάστημα πέντε ωρών από τις έντεκα το πρωί ως και τις τέσσερις το μεσημέρι.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν ή δεν έχουν πει ακόμη που θα χρειαστεί να κόψουν το ρεύμα.

Η ΔΕΗ ως τώρα έχει ανακοινώσει συγκεκριμένες διακοπές σε Κρήτη και Ρόδο.“Θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).”

Το μόνο που κάνουν οι υπεύθυνοι ως τώρα είναι να κάνουν έκκληση στον κόσμο να μην χρησιμοποιεί κλιματιστικά και άλλες συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα στις ώρες αιχμής, το μεσημέρι δηλαδή, ουσιαστικά της ώρες που είναι απαραίτητα.

“Η ΔΕΗ ζητεί συγγνώμη από τους καταναλωτές για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και θέλει να τους ευχαριστήσει εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.