Στην βούληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεχίσει να εργάζεται για μια «ισορροπημένη προσέγγιση» που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα Κυριακή η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πως ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου σχετικά με τα ασαφή (inconclusive) αποτελέσματα των πρόσφατων συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. «Μοιράστηκα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές», τόνισε.

Η κ. Λαγκάρντ αφού ανέφερε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι «ιδιαιτέρως σημαντικές», χαιρέτισε τις δηλώσεις της Ευρωομάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ. «Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του ευρώ είναι σήμερα σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις εξελίξεις κατά τρόπο έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως απαιτείται», είπε η ίδια.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια, όπου απαιτηθεί.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι μια ισορροπημένη προσέγγιση απαιτείται για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις να υποστηρίζονται από την κατάλληλη χρηματοδότηση και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους», σημείωσε σχετικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook