Τοπικοί φορείς με αφορμή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας εκφράζουν το προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας η οποία μέσα σ ένα περιβάλλον ύφεσης ασφυκτιά.

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι το αδιέξοδο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί αποτελεί και την χαριστική βολή στο επιχειρείν της Κρήτης.

”Είμαστε προβληματισμένοι για το κλίμα αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί. Σίγουρα πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ειδικά σε μία περίοδο που το επιχειρείν δοκιμαζεται,” τονίζει το μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ Μανώλης Σφυρής.

Τα λουκέτα την τοπική αγορά αυξάνονται και κανείς πλέον δεν προδιαγράψει με βεβαιότητα το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το αίσθημα της ανησυχίας που προκλήθηκε από τις πιέσεις των δανειστών για τροποποιήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ διαδέχθηκε εκείνο της αγωνίας για το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί. 

Οι περισσότεροι κρατούν στάση αναμονής με την εβδομάδα που διανύουμε να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι πρωτοβουλίες με στόχο την τόνωση της αγοράς κρίνονται πιο αναγκαίες από ποτέ με τους επιχειρηματίες να χαρακτηρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις αρνητικές. Πόσο εφικτό είναι αυτό ειδικά σε μία περίοδο που έχουν καταρρεύσει τα πάντα είναι ένα ερώτημα που δύσκολα βρίσκει απάντηση.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook