Μετά τη μεγάλη ζήτηση σε καύσιμα από χθες το βράδυ και τις ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων που είχε σαν αποτέλεσμα να αδειάσουν κάποια από αυτά και να κλείσουν για σήμερα, έχει αρχίσει εδώ και ώρα ο σταδιακός ανεφοδιασμός τους με καύσιμα.

Μέχρι αυτή την ώρα έχει κλείσει το 60% των πρατηρίων καθώς δεν κατέστη αρχικά δυνατό να τηρηθεί ψυχραιμία από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να υπάρξει ξαφνική και αθρόα ζήτηση καυσίμων.

Ωστοσο αυτή την ώρα, γίνεται προσπάθεια σταδιακής ομαλοποίησης όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ν. Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος:

Έχει αρχίσει ο ανεφοδιασμός σταδιακά των πρατηρίων. Μπορεί αυτή την ώρα να έχει κλείσει το 60%, όμως με τον ανεφοδιασμό αύριο το 60% θα είναι ανοιχτό”

Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών του Νομού Χανίων Βαγγέλης Κώτσος, είχε σημειώσει νωρίτερα στο Flashnews.gr ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι τουλάχιστον για 15 – 20 ημέρες, υπάρχουν αποθέματα σε καύσιμα και ήδη οι βενζινοπώλες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες τροφοδοσίας.

Προσοχή στους κερδοσκόπους

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο κ. Κώτσος απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Προσοχή στους καταναλωτές. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται να ανεβάσουν οι πρατηριούχοι τις τιμές της βενζίνης προς τα πάνω. Στο νομό Χανιών δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής τέτοια φαινόμενα, έχει συμβεί όμως σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Προσοχή απέναντι σε όσους θελήσουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα των ημερών κερδοσκοπώντας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook