Τα διαδραστικά μέσα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Όχι όμως και στα σχολεία, αν και προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες για να υποστηρίζουν το μάθημα, από την παρουσίαση και την απόκτηση μέχρι και την αφομοίωση της ύλης. 

Για αυτό το λόγο το Goethe-Institut προκήρυξε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα «Πώς θα ήταν, αν το σχολείο μας είχε tablets για το μάθημα;», στον οποίο 3 σχολεία θα κέρδιζαν από ένα σετ με tablets για χρήση στο μάθημα.

Το έπαθλο περιλάμβανε μια βαλίτσα με ενσωματωμένο φορτιστή με 11 iPads, καλώδιο σύνδεσης με το διαδραστικό πίνακα καθώς και μια συσκευή Apple-TV, που συνδέει το διαδραστικό πίνακα με τις οθόνες των tablets των μαθητών.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια στην Ελλάδα, όπου διδάσκονται τα Γερμανικά και πληρούσαν συγκεκριμένες τεχνικές προϋποθέσεις, όπως :

·         πρόσβαση στο διαδίκτυο στην τάξη των Γερμανικών

·         διαδραστικό πίνακα, που χρησιμοποιείται και στο μάθημα των Γερμανικών 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας  επιλογής, τα νικητήρια σχολεία θα λάβουν το Σεπτέμβριο τη βαλίτσα με τα 11 iPad μαζί με τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη χρήση τους στο μάθημα.  Ανάμεσα στα σχολεία που επιλέχθηκαν ήταν το Γυμνάσιο Γαζίου.

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς θα αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί που από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς εκτός από τα δύο νέα εργαστήρια πληροφορικής  χορηγίας Ιδρύματος Στ. Νιάρχου, θα διαθέτουν στο εκπαιδευτικό οπλοστάσιο και τον παραπάνω εξοπλισμό.

Τα άλλα δύο τυχερά σχολεία είναι :
 – 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 56430 Θεσσαλονίκη
– 18ο Γυμνάσιο Αθηνών, 11254 Αθήνα
Σε ανακοίνωση του το Goethe-Institut συγχαίρει θερμά τα σχολεία για την επιτυχία τους στον παραπάνω διαγωνισμό!

Εντωμεταξύ με την λήξη του φετινού προγράμματος «Κοινωνικής Ευθύνης» των μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου, έγινε η παράδοση μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών στην εταιρεία ΝΕΡΟ ΖΑΡΟΣ και  τον Αθλητικό σύλλογο “ΜΕΛΛΟΝ” για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. 

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Δημοσθένης Μαράκης και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Γαζίου ευχαρίστησαν όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ευχήθηκαν  δε καλό καλοκαίρι σε γονείς, καθηγητές και μαθητές, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook