Δεν θα υπάρξει απόφαση από το Eurogroup για την Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη λήξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε μόλις 15 λεπτά.

Την έκβαση της συνεδρίασης είχε προαναγγείλει ουσιαστικά πριν την έναρξή της ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ξεκαθάρισε ότι όσο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, και ας υπήρξε στο νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ειδική αναφορά στο σημερινό Eurogroup, ο ίδιος θα επιμένει στο δικό του «όχι» όσον αφορά τη διευκόλυνση της κατάστασης και την εύρεση λύσης για την Ελλάδα. 

Την έντονη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων εταίρων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Σικλούνα ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος σχετικά με μία πρόταση που δεν είναι έγκυρη.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, σταματούν οι συνομιλίες στο Eurogroup για την Ελλάδα. 

Ντάισελμπλουμ: Μικρή πιθανότητα για πρόοδο μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Αναφερθείς στο σημερινό Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει στο διάγγελμά του ότι «αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Αμέσως καταθέσαμε τις αντιπροτάσεις μας ζητώντας βιώσιμη λύση και εξ΄ αυτού του λόγου συνεκλήθη εκτάκτως, χθες, το Eurogroup το οποίο και θα συζητήσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα.» 

Ενόχληση πάντως για τη νέα προτροπή Τσίπρα στους πολίτες να υποστηρίξουν το όχι στο δημοψήφισμα δείχνει και η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν θα βοηθήσουμε τους Έλληνες ενάντια στη θέλησή τους, ας περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook