Σε ρυθμούς Δημοψηφίσματος κινείται τις τελευταίες ώρες και επισήμως η Περιφέρεια Κρήτης, μιας και ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την Κυριακή.

Τα ψηφοδέλτια, με το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες της χώρας, κατέφτασαν στο ισόγειο του κτηρίου της πλατείας Ελευθερίας, ήδη ξεκίνησαν ομαλά όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την τοποθέτησή τους στους εκλογικούς σάκους και την μετέπειτα μεταφορά τους στα εκλογικά τμήμα της Κρήτης. 

Με δεδομένο το γεγονός πως το Δημοψήφισμα ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, η όλη διαδικασία δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου από τις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου, μιας και οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά τμήματα. 

Σε όλη την Κρήτη οι βασικοί εκλογείς ανέρχονται σε 531.201 εκ των οποίων οι 251.272 στο Ηράκλειο , 68.169 στο Λασίθι, 140.906 στα Χανιά και στο Ρέθυμνο 70.854. 

Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν σε 1149 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας Κρήτης, στα οποία θα βρίσκονται εφορευτικές επιτροπές και Δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Στο νομό Ηρακλείου, θα λειτουργήσουν 494 εκλογικά τμήματα.

Στον νομό Ρέθυμνου θα λειτουργήσουν 195 εκλογικά τμήματα.

Στον νομό Χανίων θα λειτουργήσουν 298 εκλογικά τμήματα.

Στο νομό Λασιθίου, θα λειτουργήσουν 162 εκλογικά τμήματα.

Οι ψηφοφόροι θα παραλαμβάνουν το ψηφοδέλτιο του Δημοψηφίσματος καθώς και το λευκό, ώστε να επιλέξουν ανάμεσα στις 3 επιλογές, ΝΑΙ, ΟΧΙ ή ΛΕΥΚΟ. 

Οι πολίτες μπορούν μέσω από το site του Υπουργείου Εσωτερικών να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχουν και οι κατά τόπους Δήμοι του νησιού. Με απόφαση του Υπουργείου, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, λειτουργούν κανονικά τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων ώστε να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook