Η νέα τεχνολογία των 3D εκτυπωτών προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να δουν και να αγγίξουν το πρόσωπο του παιδιού τους, πριν ακόμα αυτό γεννηθεί

Σχεδόν όλοι οι γονείς συμπεριλαμβάνουν στις ομορφότερες στιγμές της ζωής τους, τη στιγμή που αντικρίζουν για πρώτη φορά το παιδί τους, όταν αυτό γεννιέται. 

Στις μέρες μας, αυτή η μαγική στιγμή είναι εφικτή, πολύ πριν τη γέννηση του μωρού, μέσω των 3D εκτυπωτών.

Ως τώρα οι γονείς αρκούνταν στα ασπρόμαυρα υπερηχογραφήματα για να μαντέψουν την όψη του μωρού τους. Η νέα τεχνολογία, όμως, μέσω 3D εκτυπωτών χρησιμοποιεί πιο λεπτομερείς εικόνες για να δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό πλαστικό μοντέλο του προσώπου των βρεφών.

Μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η εταιρεία Wolfprint 3D προσφέρει τις υπηρεσίες της για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία. 

Με κόστος περίπου 420 ευρώ, η εταιρεία χρησιμοποιεί 3D υπερήχους για να παράξει αρκετά καθαρές εικόνες του βρέφους, στις οποίες βασίζεται το τρισδιάστατο μοντέλο. 

Οι υπέρηχοι ενδείκνυται να γίνονται μεταξύ της 24ης και της 34ης εβδομάδας κύησης, καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο έχει σχηματιστεί το πρόσωπο του μωρού και τα χαρακτηριστικά του είναι πιο ευδιάκριτα. Στη συνέχεια οι εικόνες στέλνονται και επεξεργάζονται από έναν 3D εκτυπωτή, ο οποίος εκτυπώνει ένα ομοίωμα από πλαστικό.

Όπως δήλωσε ο Dr. Bryan Beattie, ο οποίος προσφέρει τις  υπηρεσίες του σε κλινική στο Cardiff: «Το κόστος εξακολουθεί να είναι υψηλό, διότι η τεχνολογία είναι καινούρια, αλλά ελπίζουμε ότι θα πέσει, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα εγγράφονται. Θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο για τους μέλλοντες γονείς που περιμένουν μωρά με δυσμορφίες προσώπου, όπως το λαγόχειλο, καθώς θα μπορούν να σχεδιάσουν με τους χειρουργούς διορθωτικές ενέργειες μετά τη γέννηση».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Kaspar Tiri, μέλους της Wolfprint 3D: «Οι αντιδράσεις ως τώρα είναι καταπληκτικές. Για έναν γονιό να μπορεί όχι μόνο να δει, αλλά και να αγγίξει το πρόσωπο του αγέννητου μωρού του είναι εκπληκτικό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook