Εντοπίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής ένας από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρώην υπουργού κα βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη που είχε γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2010 κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για 68χρονο συνταξιούχο ο οποίος προσήχθη στην Κρατική Ασφάλεια και ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό, ο συνταξιούχος εντοπίστηκε από βίντεο και φωτογραφίες που υπήρχαν για την επίθεση όπου φαίνονταν εμφανώς τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Στο οπτικό υλικό φαίνονται τρία άτομα που επιτίθενται και κτυπάνε το βουλευτή, τα δύο από τα οποία φορούσαν σκούφους και ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών, ενώ ο άλλος που φορούσε παλτό ήταν ηλικίας πάνω από 60 ετών.

Ο εντοπισμός του 68χρονου προέκυψε και από δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων γιατί παρά το γεγονός ότι φαίνονταν τα πρόσωπα η ταυτοποίηση των δραστών δεν μπορούσε να γίνει από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, εκτιμάται ότι ο συνταξιούχος λειτουργούσε με την ψυχολογία του όχλου και δεν έχουν διευκρινιστεί οι πολιτικές του πεποιθήσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων δύο.