Χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς  αναφορικά με το πότε πρέπει να ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί κατά του δάκου, δίνει με ανακοίνωσή της η Ομάδα Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελιάς Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Μετά από εκτεταμένη δειγματοληψία ελαιοκάρπου  από τους Γεωπόνους της Ομάδας καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα σε σχέση με το πότε έχουμε πήξη του πυρήνα της ελιάς (ως γνωστόν ο δάκος δεν αποθέτει πριν την πήξη του πυρήνα της ελιάς). Με βάση την εκτίμηση της πήξης του πυρήνα καθορίσαμε τις χρονικές περιόδους-ημερομηνίες  επέμβασης των παραγωγών, χωρίζοντας την ελαιοκομική περιοχή του Νομού Χανίων σε τρεις ζώνες με βάση την πρωιμότητα-οψιμότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1.Παραλιακη ζώνη- Πρώιμη ζώνη: Επέμβαση από 10 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου
2. Μεσαία ζώνη- Μεσοπρώιμη ζώνη και Μέσο όψιμη ζώνη : Επέμβαση από 15 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου
3. Ορεινή ζώνη- Όψιμη ζώνη : Επέμβαση  από 20 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου

Καλό θα είναι οι παραγωγοί να αποφύγουν τους ψεκασμούς καλύψεως και συστήνουμε την  πραγματοποίηση δυο δολωματικών ψεκασμών με διαφορά 7-10 μέρες  ο ένας από τον άλλο στα χρονικά διαστήματα που προαναφέραμε. Εάν και εφόσον κατά τόπους υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ο πληθυσμός του δάκου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δολωματικούς τότε και μόνο τότε μπορούν να επέμβουν με ψεκασμό καλύψεως.                                           

                                                ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ                ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ: 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ: 2824031910   ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΜΟΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook