«Ελλάδα, ένα γαλλικό πάθος» χαρακτηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ‘’Liberation’’ τη στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Η παλιά στοργή που ενώνει τις δύο χώρες καθιστά τους Γάλλους λιγότερο σφοδρούς, δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση από τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει με τα νεύρα των Ευρωπαίων» γράφει η γαλλική εφημερίδα ‘’Le Figaro’ σχετικά με την παράταση που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους εταίρους για να παρουσιάσει τις προτάσεις του.

 

Αναφορά στους λόγους της ‘’γερμανικής αδιαλλαξίας’’ κάνει η εφημερίδα ‘’Le Monde’’ στο πρωτοσέλιδό της υπογραμμίζοντας πως στη Γερμανία, η δεξιά όπως και η αριστερά, σταδιακά υιοθέτησαν την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θεωρώντας πως θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για την ίδια τη χώρα. 

 

‘’Η Ελλάδα φέρει τη διεκδίκηση μιας άλλης  Ευρώπης’’ γράφει με αλληγορικό τρόπο η γαλλική εφημερίδα ‘’L’Humanité’’ στηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρέπει να αφαιρεθούν τα εμπόδια που βάζουν στην Ελλάδα οι πιστωτές και η Γερμανία σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας πιστεύοντας πως η Γαλλία μπορεί να το επιτρέψει με στόχο να βοηθήσει την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook