Σε «παρεξήγηση από τη νομοτεχνική διατύπωση» που θα αρθεί, απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου που προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πήραν φέτος επιστροφή φόρου, λόγω των αποδείξεων, μεγαλύτερη από 300 ευρώ, θα κληθούν να την επιστρέψουν στην εφορία.

«Αυτό δεν θα γίνει», «δεν θα υπάρξει τέτοιου είδους» μέτρο, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ και κάνοντας γνωστό ότι η αλλαγή στον τρόπο επιστροφής φόρου, μέσω αποδείξεων, θα εφαρμοστεί «από του χρόνου».

Νωρίτερα είχε εκφράσει τη διαφωνία του με το μέτρο ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό \”Μέγκα\”, στον οποίο επίσης είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν είχε τεθεί στις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, χαρακτήρισε «σκληρά» και «άδικα» τα μέτρα που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο. «Οι αριθμοί δεν μπορούσαν να κλείσουν διαφορετικά», είπε, αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα «δεν είναι ισορροπημένα» στη σχέση ανάμεσα στη μείωση των δαπανών και την αύξηση της φορολογίας, όπως επέμενε η τρόικα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδας θα προωθηθούν τάχιστα και κατά προτεραιότητα τα μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook