Στο 30% φτάνουν τα άδεια δωμάτια σε οίκους ευγηρίας καθώς τα παιδιά παίρνουν πια τους γονείς στο σπίτι τους για να τους περιποιηθούν και να τους στηρίξουν οικονομικά με την σύνταξη τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Μπουτσίνη, τα ποσοστά αυξάνονται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται η μονάδα και τις παροχές που παρέχει.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Γιώργος Μπουτσίνης, δηλώνει: «Κάποτε οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να καλύψουν το ποσοστό των ηλικιωμένων που ήθελαν να φιλοξενηθούν» και προσθέτει: «Χρειάζεται πολλή σκέψη προτού αποφασίζουν κάποιοι να πάρουν τους γονείς στους στο σπίτι.

Δεν είναι εύκολη η συγκατοίκηση αυτή καθώς αρκετοί ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Αν έχουμε να κάνουμε με ένα υγιές άτομο, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι ο ηλικιωμένος να καταφέρει να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Οι περισσότεροι έχουν μείνει σε μονάδες φροντίδας για αρκετό διάστημα και έχουν μάθει σε άλλον τρόπο ζωής».

thebest.gr