Αναρωτιέστε γιατί τα δικά σας μαλλιά μακραίνουν με ρυθμούς …χελώνας; Αρκετοί παράγοντες εξηγούν αυτό το πρόβλημα, και όλοι συνοψίζονται στην αμέλειά σας και στην άγνοια που υπάρχει πάνω στο θέμα της υγείας τους. Τα μαλλιά θέλουν λούσιμο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν και από μόνο του δεν αρκεί για να τα δείτε να αναπτύσσονται γρήγορα και να λάμπουν…

– Οι ακραίες θερμοκρασίες που επιστρατεύονται στο χτένισμα κάνουν τα μαλλιά ξηρά, αδύναμα και έτοιμα να σπάσουν. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε κούρεμα στις άκρες, θεραπείες με πρωτεΐνες, προϊόντα ενυδάτωσης, προστασίας και αναδόμησης.

– Μη ξεχνάτε το conditioner ή μάσκα ενυδάτωσης/θρέψης γιατί η ξηρότητα καθιστά τα μαλλιά σας πολύ ευαίσθητα. Όσες έχετε επιλέξει προϊόντα με βάση το πετρέλαιο καιρός να κάνετε στροφή στα φυσικά έλαια που δεν φράζουν τους πόρους, όπως ελαιόλαδο, έλαιο βιταμίνης Ε, jojoba και καρύδας.

– Το σφικτό πιάσιμο των μαλλιών σε κοτσίδα προς τα πάνω μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή ή και μόνιμη αραίωση των μαλλιών όπως η alopecia, που παρατηρείται στο μέτωπο και κοντά στ’ αυτιά. Μπορεί να προκαλέσει και ακμή στην επιδερμίδα της κεφαλής. Γι’ αυτό αφήστε τα ελεύθερα.

– Οι πολλαπλές, τεχνικές ή μη, εργασίες στα μαλλιά σας, όπως βαφή, ισιωτική, χτένισμα με πρέσα και περμανάντ προκαλούν άμεσα ορατή φθορά, απώλεια ή σπάσιμο στις άκρες. Ενημερωθείτε για τις συνέπειες των συνδυασμών που κάνετε.

– Προσέξτε πολύ τη διατροφή σας γιατί επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά όπως σολομός και ξηροί καρποί μαζί με άφθονο νερό.

– Αν έχετε τοποθετήσει τρέσες (ή extensions), αφαιρέστε τις κάθε 6-8 εβδομάδες για μία ολόκληρη εβδομάδα ώστε να αναπνεύσει το κεφάλι και τα μαλλιά σας.

– Κουρέψτε ή αλλιώς «καθαρίστε» τις σπασμένες άκρες των μαλλιών σας κάθε 6-8 εβδομάδες ώστε να αποφύγετε την ψαλίδα. Θα έχετε 2-3 εκατοστά περίπου καθαρό κέρδος στο μήκος των μαλλιών σας.

– Οι χημικές διεργασίες καταστρέφουν το 15-20% της πρωτεΐνης των μαλλιών σας που πρέπει να αναπληρώσετε με μια εβδομαδιαία κούρα ή με μια πιο εντατική θεραπεία κάθε 6 εβδομάδες.

Βρείτε τον τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά, ξηρά, κανονικά, ευαίσθητα) και τα προϊόντα (σαμπουάν, conditioner) που αντιστοιχούν σε αυτόν για να καλύψετε τις δικές σας ανάγκες στο maximum.

  woman today

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook