Με διαδοχικές και ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, πέρασαν για περίπου δυόμιση ώρες αρκετές περιοχές των Χανίων χθες το βράδυ.

Αιτία ήταν η βλάβη που υπέστη ένα υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των εργατικών κατοικιών στο Κόκκινο Μετόχι και της Εθνικής οδού στο συγκεκριμένο ύψος.

Η βλάβη προκλήθηκε περίπου στις 11.30 το βράδυ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, περιοχές μετά τον Κουμπέ, την Χρυσοπηγή και μέχρι τη Μαλάξα.

Για ποιό λόγο “ερχόταν και έφευγε” το ρεύμα

Επειδή, πρόκειται για υπόγειο καλώδιο ο εντοπισμός της ζημιάς ήταν πολύ δύσκολος. Έτσι υπήρξε προσπάθεια, με δοκιμαστικούς χειρισμούς να διαπιστωθεί σε ποιά περιοχή και σε ποιό δίκτυο βρισκόταν το πρόβλημα. Γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι των περιοχών είδαν το ρεύμα να κόβεται και να επανέρχεται κάποιες φορές.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o προϊστάμενος εκμετάλλευσης ηλεκτρικών δικτύων νομού Χανίων του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργος Πλοκαμάκης:

“Το πρόβλημα διήρκεσε μέχρι τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα. Καμία περιοχή δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα, γιατί φροντίσαμε να ηλεκτροδοτήσουμε με εναλλακτικούς χειρισμούς και δίκτυα παροχής. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για υπόγειο καλώδιο, έχει κληθεί από το Ηράκλειο, ειδικό όχημα τόσο για τον εντοπισμό όσο και για την αποκατάσταση της ζημιάς.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook