Πολύ επιφυλακτική εμφανίζεται η αστυνομία σε σχέση με την εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία δυο νεαρών Βρετανίδων, ότι έπεσαν θύματα βιασμού αγνώστων ανδρών στον Πλακιά την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Η συγκεχυμένη πληροφόρηση που έδωσαν οι καταγγέλλουσες στους αστυνομικούς του Α.Τ. Σπηλίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που επιλήφθησαν της υπόθεσης, τόσο για τις συνθήκες όσο και για τον τόπο και το χρόνο που υπέστησαν τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν στάθηκε δυνατόν να οδηγήσει σε συμπεράσματα τέτοια, ώστε να οι αστυνομικοί να έχουν κάποια κατεύθυνση στην έρευνά τους ως προς τον εντοπισμό των δραστών.

Οι δυο κοπέλες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το προανακριτικό έργο, καθώς στις καταθέσεις τους δεν έδωσαν κανένα χαρακτηριστικό των φερόμενων βιαστών τους, ενώ και η τοποθεσία την οποία υπέδειξαν και οδήγησαν τους αστυνομικούς, ως σημείο που δέχτηκαν τη σεξουαλική επίθεση και βιάστηκαν, δεν βρέθηκε κανένα σημάδι που να μαρτυρά την τέλεση της πράξης. Δηλαδή, ενώ ανέφεραν ότι τους ασκήθηκε σωματική βία και ότι μεταξύ εκείνων και των δραστών υπήρξε πάλη, λέγοντας μάλιστα ότι οι άγνωστοι τις γρονθοκόπησαν και τις έριξαν στο έδαφος, όπου υπήρχαν χορτάρια και βάτα, στο σημείο ίχνη πάλης δεν εντοπίστηκαν.

Και η ιατροδικαστική έκθεση, όμως, που συνέταξε ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, αφού εξέτασε τις δυο γυναίκες, δεν φέρεται να βεβαιώνει βιασμό. Κατά πληροφορίες, από την εξέταση δεν προέκυψαν στοιχεία δηλωτικά ούτε της άσκησης σωματικής βίας την οποία υποστήριξαν ότι δέχτηκαν, καθώς δεν έφεραν κακώσεις ή εκχυμώσεις που να είναι ενδεικτικές της καταγγελίας τους, δεν βρέθηκαν όμως ούτε και τα κλασικά ευρήματα του βιασμού.

 Έτσι, μη έχοντας ο ιατροδικαστής να προσφέρει κάτι περισσότερο, «παραπέμπει» στο προανακριτικό έργο την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Από μαρτυρικές καταθέσεις, επίσης, φαίνεται μια διάσταση απόψεων σχετικά με το χρόνο που δόθηκε στους αστυνομικούς ως χρόνος τέλεσης του βιασμού.

Την ίδια ώρα που ανέφεραν οι νεαρές Βρετανίδες πως δέχτηκαν την επίθεση από τους αγνώστους στη διαδρομή τους από το μπαρ όπου διασκέδαζαν στο ξενοδοχείο τους, άλλα άτομα έχουν καταθέσει πως τις είδαν σε διαφορετικό σημείο και κατεύθυνση από κείνο που υποδεικνύουν οι ίδιες. Όλα τα παραπάνω έχουν περισσότερο συσκοτίσει την προανακριτική διαδικασία παρά διαφωτίσει. Οι δυο αλλοδαπές που είχαν έρθει για 10ήμερες διακοπές στο Ρέθυμνο και ειδικότερα στον Πλακιά, επρόκειτο χθες το βράδυ να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

rethnea

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook