Ακόμα σιγοκαίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 5:10 το απόγευμα σε δασική περιοχή στο Μάλεμε Χανίων.  Η φωτιά έχει ναι μεν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο από χθες το βράδυ, αλλά δεν έχει κατασβηστεί πλήρως ακόμα, και δυνάμεις της Π.Υ Χανίων βρίσκονται και σήμερα στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο. Στην περιοχή  επιχείρησαν χθες  5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 άνδρες ενω ο απολογισμός ειναι 5 καμένα στρέμματα . Ευτυχώς γύρω από το σημείο της φωτιάς δεν υπάρχουν σπίτια ωστόσο έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα  σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ των περιφερειών  που βρίσκονται στο “κόκκινο” είναι και το Λασίθι. Ειδικότερα: Οι  περιοχές που έχουν σήμερα υψηλό δείκτη επικινδυνότητας είναι:

1. Αθηνών,

2. Ανατολικής Αττικής,

3. Πειραιώς (Νήσος Κύθηρα),

4. Εύβοιας,

5. Κυκλάδων,

6. Σάμου,

7. Χίου,

8. Δωδεκανήσων και

9. Λασιθίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας με την ανακοίνωσή της παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Τέλος υπενθυμίζει στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook