Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από συγκρούσεις που σημειώθηκαν για τον έλεγχο βοσκοτόπων και πηγαδιών σε περιοχές της βόρειας Κένυας που πλήττονται από ξηρασία.

Η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν στα όρια των περιοχών Ισίολο και Σαμπούρου, όπου σημειώνονται συχνά αιματηρές συγκρούσεις για τον έλεγχο των πόρων τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάρκους Οτσόλα, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην Ανατολική Επαρχία, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι 10 άνθρωποι, 6 επιδρομείς και τέσσερις βοσκοί, σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ο τοπικός ηγέτης Αμπντουλαχί Γκολίτσα επίσης έκανε λόγο για 10 νεκρούς, 5 επιδρομείς και 5 βοσκούς. Πρόσθεσε πως οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και ότι υπάρχει περίπτωση ο απολογισμός των νεκρών να αυξηθεί.

Τον Μάιο, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε επιδρομείς από την Αιθιοπία και μέλη φυλών από την Κένυα, ωθώντας τις δύο χώρες να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook