Από μια νέα είσοδο Χανιώτη βουλευτή και τη διατήρηση των υπολοίπων Κρητικών βουλευτών στις θέσεις τους, πλήν φυσικά της κας Βαλαβάνη, η οποία έχει παραιτηθεί, χαρακτηρίζεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε εγγράφως λίγο μετά τις 20.30.

Το κυβερνητικό σχήμα δεν αποδυναμώνεται από την κρητική παρουσία καθώς την απώλεια της Ηρακλειώτισσας Νάντιας Βαλαβάνη, ουσιαστικά θα καλύψει αριθμητικά από άλλο πόστο ο Χανιώτης βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Κρήτης η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, έχει νέα είσοδο αυτή του Χανιώτη Παύλου Πολάκη ο οποίος αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός επισφράγησε την εμπιστοσύνη του στους υπόλοιπους Κρήτες βουλευτές, διατηρώντας τους στις θέσεις που τους είχε αναθέσει.

Έτσι, ο Χανιώτης βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού. 

Και ο Ρεθυμνιώτης βουλευτής Ανδρέας Ξανθός, παραμένει αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τη θέση του κρατά και ο Κώστας Φωτάκης ως αναπληρωτής υπουργός για θέματα έρευνας και καινοτομίας στο Υπερπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τέλος χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης, θα εξακολουθήσει να εκτελεί ο Λασιθιώτης Γιάννης Δραγασάκης.

Δείτε ολόκληρη τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook