Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κα. Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδόσει την Παρασκευή την προσωρινή εντολή του, μετά την αναβολή -για τη Δευτέρα- της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην Επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κας. Ράικου είναι, εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

Εν τω μεταξύ, καμία διακοπή ρεύματος δεν αναμένεται για την Κυριακή σε Μακεδονία και Θράκη, λόγω των απεργιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον διευθυντή περιφέρειας της ΔΕΗ Μακεδονίας-Θράκης, Αναστάσιο Μιζαμίδη, «με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπονται περικοπές φορτίων για σήμερα στη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης».

«Εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων», επισημαίνεται από την περιφέρεια, «θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook