Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στα πλαίσια οργανωμένων παρεμβάσεων αγωγής υγείας δέχθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το Κ.Α.Π.Η της περιοχής.  Συγκεκριμένα ομάδα  καθηγητών από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, αποτελούμενη από τους κκ. Μιχ. Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, Χρ. Κλεισιάρη και Θεοχ. Κωνσταντινίδη, ενημέρωσαν τους ηλικιωμένους για συχνά προβλήματα υγείας, όπως η Αρτηριακή Υπέρταση και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας κ. Αντώνη Χρονάκη και την εθελόντρια νοσηλεύτρια κ. Κλ. Λιναρίτη, διενεργήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης, παλμική οξυμετρία και έλεγχος αρτηριακής πίεσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και το ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ / ΕΠΕΔΒΜ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ, Υποέργο 37: «Επιδημιολογική  καταγραφή των προβλημάτων υγείας, διερεύνηση των αναγκών υγείας και παρέμβαση αγωγής υγείας στον αγροτικό πληθυσμό της Κρήτης», δράση 5.1. «Παρέμβαση αγωγής υγείας», με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια του Τμήματος κ. Ζαχαρένια Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook