Γέμισε ασφυκτικά η πλατεία Αϊβαλιώτη από νωρίς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, από κατοίκους της Αγίας Τριάδας αλλά και εκτός περιοχής, όπου γιορτάστηκε ο Κλήδονας.

Με τη συνοδεία κρητικής και άλλης ελληνικής μουσικής, άνοιξε η πήλινη υδροφόρα και τα ριζικάρια επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους μαζί με τη σχετική μαντινάδα.

Εντυπωσιασμένα ήταν τα παιδιά κάθε ηλικίας, για κάποια από τα οποία ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία. Όπως και εκείνη της προηγούμενης βραδιάς, όταν μαζεύτηκαν τα στεφάνια του Μάη και κάηκαν στην πλατεία ενώ μικροί και μεγάλοι πηδούσαν πάνω από τη φωτιά.

Πολύ κέφι, μεζεδάκια από το Γιώργο και την Αναστασία, πειράγματα και χορός έκαναν τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία και να δώσουν όλοι ραντεβού και του χρόνου!

Παρόντες ήταν και χαιρέτισαν την εκδήλωση η βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Στρατάκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βασίλης Κλάδος, η πρόεδρος του 3ου Τοπικού Διαμερίσματος κ. Εύα Αμπαρτζάκη, ο σύμβουλος στο 3ο Διαμέρισμα κ. Δημήτρης Λύτινας και ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μουσικούς Ιδομενέα και Κυριάκο Στρατάκη και Βαγγέλη Στογιό που έντυσαν μουσικά την εκδήλωση. Στη Ελένη Σταματούλη, στο Βασίλη Βασιλειάδη και στον Άρη Αλατσατιανό που έπαιξαν κρητική μουσική και στον αγγειοπλάστη από το Θραψανό Μανόλη Μουτσάκη που προσέφερε τη χειροποίητη στάμνα του Κλήδονα στο Σύλλογο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook