Το τελευταίο διάστημα, όλοι εμείς που καταγόμαστε από φτωχές λαϊκές – εργατικές οικογένειες και από τα μεσαία στρώματα, νιώθουμε στο πετσί μας την πολιτική της «διαφάνειας», του εκσυγχρονισμού», της «συναίνεσης», κλπ.

Μια πολιτική που ότι κατακτήσεις είχε κερδίσει ο λαός με πολύχρονους ταξικούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μας τις παίρνουν πίσω, στα χαρτιά, με συνοπτικές διαδικασίες.

Λέξεις όπως 8ωρο, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, δωρεάν και δημόσια Υγεία και Παιδεία έχουν αντικατασταθεί, στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, με λέξεις όπως ανεργία, μαύρη εργασία, μερική απασχόληση, πανάκριβη ιδιωτική Υγεία, χρυσοπληρωμένη αμάθεια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, ΕΕ, με την ουσιαστική συμφωνία των ΝΔ-ΛΑΟΣ, έχουν το θράσος να φορτώνουν στο λαό νέα φρικιαστικά μέτρα στο όνομα της κερδοφορίας των αφεντικών τους, με την κωδική ονομασία «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Βοήθεια σε αυτή την επίθεση είναι η τυχοδιωκτική και αποπροσανατολιστική στάση των αναχωμάτων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Θέλουν όλους εμάς να συναινέσουμε στη σφαγή που μας ετοιμάζουν. Θέλουν να γίνουμε ένθερμοι υποστηρικτές των μέτρων που ωφελούν αποκλειστικά τα μονοπώλια. Όπου δεν το καταφέρνουν χρησιμοποιούν τις προσφιλείς σε αυτούς τακτικές της τρομοκράτησης, του εκφοβισμού, του «διαίρει και βασίλευε», της απάθειας, της ατομικής λύσης, όπου δεν φτάνουν να διαβάλουν τις συνειδήσεις του λαού με τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών της αστικής τάξης, με τα ρουσφέτια, με το σχολείο, κλπ, έχουν σαν 5η φάλαγγα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, σε χώρους δουλειάς και πανεπιστήμια.

Όπου έχουν τους συσχετισμούς προσπαθούν να μην κουνηθεί φύλλο, να μην πάρει χαμπάρι κανείς ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική στο σήμερα, με προοπτική το αύριο. Όταν δεν τα καταφέρνουν τσουβαλιάζουν όλες τις δυνάμεις και προσπαθούν να τους φέρουν στα μέτρα τους και να τους προσδώσουν τις ίδιες βρομιές που κάνουν οι ίδιοι.

Στο ΤΕΙ μας εδώ και 3-4 μέρες, δηλαδή από την στιγμή οριστικοποίησης της ημερομηνίας της απεργίας το ΜΑΣ, σε καθημερινή βάση, καλεί επίμονα σε Δ.Σ. χωρίς να λαμβάνει καμία απάντηση.

Έτσι «αγωνίζεται» η πλειοψηφούσα και προεδρεύουσα «δημοκρατική» κυβερνητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) για τα δικαιώματα των σπουδαστών.

Την πιο κρίσιμη στιγμή που η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου είναι έτοιμη να ξεσπάσει, να τους αμφισβητήσει, να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί, αυτοί σαν γνήσιοι υποτακτικοί των κεφαλαιούχων και φοβούμενοι μην τους τραβήξουν το αυτί οι σύντροφοί τους από το ΠΑΣΟΚ κρύβονται για να μην πάρει απόφαση ο σύλλογος για συμμετοχή του στην απεργία.

Η αδερφή «αριστερή» παράταξη του συστήματος, υπέρμαχος της «κοινωνικής ειρήνης», οι υπερεπαναστάτες της υποταγής (ΑΡΕΝ) δεν έχουν βγάλει άχνα για την 48ωρη απεργία. Μάλλον θα επεξεργάζονται ανύπαρκτες κινητοποιήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν για να μην απεγκλωβιστούν οι συνειδήσεις των σπουδαστών και τους γυρίσουν την πλάτη, να μην οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις επιτροπές αγώνα να μην αγωνιστούν πλάι στο φυσικό τους σύμμαχο το ΠΑΜΕ.

Όσο για την αντιδραστική παράταξη της ΔΑΠ, τα στελέχη της έχουν δηλώσει ξεκάθαρα και με περηφάνια: «Είμαστε απεργοσπάστες»!

Όλοι τους είναι βαθιά βουτηγμένοι μέσα στο αστικό σύστημα που το υπηρετούν με τόση αυταπάρνηση, που δεν ντρέπονται να εκτεθούν στα μάτια εκατοντάδων σπουδαστών.

Είναι ξένοι πε τα προβλήματά μας. Δεν σέβονται των ιδρώτα των εργαζόμενων γονιών και σπουδαστών που αγκομαχούν να τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους, για ένα καλύτερο μέλλον, για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια δουλειά με δικαιώματα.

Θέλουν τις μέρες που δεν θα κινείται τίποτα στους τόπους δουλείας, που όλη η Ελλάδα θα διαδηλώνει ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, το ΤΕΙ να παραμείνει ανοιχτό σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Θέλουν να δείξουν στις πολιτικές τους ηγεσίες, πόσο καλά κάνουν την βρώμικη δουλειά τους για να πάρουν το «χαρτζιλίκι» τους.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να εμπιστευτούν τη δύναμη του δίκιου τους, την δύναμη της ταξικής πάλης και ενότητας, κόντρα στα μαύρα κοράκια του κεφαλαίου. Οργανωμένος, ταξικά προσανατολισμένος, ανειρήνευτος αγώνας μέσα από τις επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, κάθε τμήμα, κάθε έτος, κάθε μάθημα, κόντρα στους δήμιους μας.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 και 29 ΙΟΥΝΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 10:00πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ(1866) ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

• ΤΡΙΤΗ 28/6 στις 7μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ(1866)

• ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ στις 10πμ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook