Στην κατάμεστη, από κόσμο αίθουσα του «Τσατσαρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου, στην Κίσαμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τελετής Υπόσχεσης του νεοσυσταθέντος Σώματος Εθελοντών-Σαμαρειτών, Διασωστών-Ναυαγωσωστών Ε.Ε.Σ., Π.Τ. Κισάμου.

Παρών ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr.Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήλθε στην Κρήτη ειδικά για την Τελετή, ο Τομεάρχης Σαμαρειτών κ. Μακρής,  οι Πρόεδροι των Π.Τ. Κρήτης, ως και οι Αρχηγοί των Σαμαρειτών των Π.Τ. Κρήτης, με τα Διοικητικά τους Συμβούλια, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτισμού κ. Σημαντηράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ Δρ. Ζορμπάς, εκπρόσωποι του Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Αεροπορίας, κ.α. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Π.Τ. Κισάμου καλωσόρισε, χαιρέτισε και ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr.Αυγερινό για την τιμητική παρουσία του, ως και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού ως και την αξία της ίδρυσης Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών στην Κίσαμο, το οποίο αριθμεί 29 Εθελοντές Σαμαρείτες και ήδη εκπαιδεύεται η 2η σειρά με άλλους 17 νέους και νέες του τόπου.

«Αντίδοτο στις πολλαπλές κρίσεις των καιρών μας η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, καθώς πρώτος και αιώνιος εθελοντής αγάπης υπήρξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο Οποίος έδωσε την ζωή Του υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας», σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αυγερινός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο για την πρόσκληση, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το προνοιακό έργο που η Μητρόπολις επιτελεί, καθώς είχε προηγηθεί ξενάγηση στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως, και αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Ε.Ε.Σ., που όπως σημείωσε «αποτελεί την μεγαλύτερη, παγκοσμίως και Πανελληνίως, εθελοντική οικογένεια με χιλιάδες εθελοντές Ερυθροσταυρίτες», κάλεσε δε όλους να στηρίζουν τον Ε.Ε.Σ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί, και εν συνεχεία δόθηκε η Υπόσχεση του Εθελοντή Σαμαρείτη. Η Τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook