Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι έμποροι του Ηρακλείου όχι μόνο για για πτώση της αγοραστικής κίνησης αλλά και για την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. Οι περίφημες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ παραμένουν και… αυξάνονται και επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου σε επίπεδο Κρήτης εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. 

Το γενικότερο κλίμα δεν τους επιτρέπει να είναι συνεπείς στην συγκεκριμένη υποχρέωσή τους, ενώ θολό παραμένει και το τοπίο με τις περίφημες 100 δόσεις. Οι δανειστές πιέζουν προκειμένου το ευνοικό καθεστώς να αλλάξει και να γίνει αυστηρότερο κάτι το οποίο αν τελικά προχωρήσει θα είναι και η χαριστική βολή στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Από την στιγμή που οι τζίροι των εμπόρων κινούνται στα… ρηχά, είναι φυσιολογικό να μην μπορούν να καλύψουν και τις εισφορές τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται φορείς του εμπορίου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο να προστατευθούν οι έμποροι από τον βραχνά των εισφορών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook