«Η υπόθεση της Νομικής μας αναγκάζει να είμαστε αυστηροί με όσους υποκίνησαν και έθεσαν σε κίνδυνο την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση μεταναστών χωρίς χαρτιά. Η φέρουσα ικανότητα της Ελλάδας και για άλλους μετανάστες έχει προ πολλού εξαντληθεί» συνέχισε ο κ. Ραγκούσης και υπογράμμισε πως η χθεσινή προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 300 μεταναστών από το παλιό κτίριο της Νομικής έγινε με ευθύνη της Αστυνομίας και τη Εισαγγελίας, ενώ υπήρχε η πολιτική κατεύθυνση να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για μια ειρηνική έξοδο, χωρίς προβλήματα, από τη Νομική, προβάλλοντας, συγχρόνως, ένα ανθρώπινο πρόσωπο ως προς την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να τερματίσει την κατάληψη έως σήμερα το πρωί. «Επρόκειτο για λεπτή κατάσταση» τόνισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι θα μπορούσε από μια μικρή αφορμή ή κάποιο λάθος χειρισμό να υπάρξει μεγάλη αντίδραση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook