Eίναι και θέμα γονιδίων. Υπάρχουν όμως κάποιες κακές συνήθειες που κάνουν τα σημάδια του χρόνου να φανούν πιο γρήγορα και πιο έντονα.

Το κάπνισμα
Η καταραμένη αυτή συνήθεια είναι αιτία της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Τα πολύ κακά νέα είναι ότι ο κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος αφού δεν επιτρέπει τη σωστή οξυγόνωση της. Ακόμα μειώνει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας τις άμυνες της ενάντια στην φυσική φθορά του χρόνου.

O ήλιος
Τα χάδια του ήλιου δεν είναι αθώα. Οι ακτίνες UVA και UVB καταστρέφουν σταδιακά το κολλαγόνο της επιδερμίδας και την αφυδατώνουν προκαλώντας καφέ κηλίδες και πρόωρες πρώτες γραμμές και ρυτίδες. Η ηλιοθεραπεία λοιπόν μπορεί να είναι χαλαρωτική αλλά πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και με τη χρήση αντηλιακού. Τέλος, αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11.00 με 15.00. Προτιμήστε την σκιά της ομπρέλας…

Η κακή φροντίδα της επιδερμίδας
Μην ξανακοιμηθείτε με το μακιγιάζ και μην αμελήσετε ποτέ ξανά να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Μία σωστή, καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και σωστή ενυδάτωση είναι η καλύτερη ασπίδα ενάντια στο χρόνο.

Η κακή διατροφή
Το «είμαστε ότι τρώμε» είναι αλήθεια. Εάν το διαιτολόγιο σας περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα ζάχαρης, αλατιού και junk food αυτό σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει και την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Καταναλώστε λοιπόν τροφές πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, βιταμίνες και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Το στρες
Το στρες είναι ένας κακός δαίμονας που κάνει κακό στην ψυχολογία αλλά και στην επιδερμίδα σας. Είναι αλήθεια ότι το στρες μας γερνάει αφού τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με προβλήματα όπως η αϋπνία, η κούραση και η κακή διάθεση. Ο καλύτερος τρόπος για να το ελέγξετε είναι η συστηματική άσκηση. Μην την παραμελείτε. Ακόμα κι ένας καλός περίπατος μετά από μια δύσκολη μέρα μπορεί να σας ωφελήσει.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook