«Η Λιβύη απορρίπτει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο σήμερα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Μουαμάρ Καντάφι, καθώς δεν αναγνωρίζει την αρχή του δικαστηρίου αυτού» δήλωσε ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης, Μοχάμεντ αλ Καμούντι.

Το Δ.Π.Δ. εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας Αμπντάλα αλ Σενούσι, με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

«Η Λιβύη (...) δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του Δ.Π.Δ., το οποίο είναι ένα όργανο του δυτικού κόσμου για τη δίωξη ηγετών στον Τρίτο Κόσμο» σημείωσε ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

«Ο ηγέτης της επανάστασης και ο γιος του δεν κατέχουν κάποια επίσημη θέση στη λιβυκή κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του Δ.Π.Δ. εναντίον τους» προσέθεσε ο Καμούντι.

Η απόφαση αυτή του Δ.Π.Δ. αποτελεί μια «κάλυψη για το ΝΑΤΟ, το οποίο προσπάθησε και αποπειράθηκε ακόμη και να δολοφονήσει τον Καντάφι», προσέθεσε ο Καμούντι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει υπογράψει την ιδρυτική συνθήκη του Δ.Π.Δ .και ως εκ τούτου «δεν αποδέχεται τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού».