Με κεντρικό σύνθημα «όχι στη βαθύτερη ύφεση του Μεσοπρόθεσμου και στα νέα φορολογικά μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου» ο εμπορικός κόσμος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Σε έγγραφο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου προς όλες τις Ομοσπονδίες Εμπορικών συλλόγων και της Κρήτης αναφέρονται τα εξής :

\” Αγαπητοί Συνάδελφοι. Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από το εξωτερικό λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου έχουν διαμορφώσει μια έκρυθμη κατάσταση στην αγορά.

Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αντί να είναι η λύση στο πρόβλημα, μπαίνει στο στόχαστρο και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον. Ζητούμε από την ελληνική Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και να σκεφτεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πολιτικής της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ προτείνει στα μέλη της Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καθώς και των πρωτοβουλιών του Κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών. Εργοδότες και εργαζόμενοι του εμπορίου καλούνται να συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες τοπικές και κεντρικές συγκεντρώσεις.

Το Δ.Σ της ΕΣΕΕ αποφάσισε να προτείνει τις παρακάτω πανελλαδικού χαρακτήρα δράσεις:

1. Ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις προθήκες ή τις βιτρίνες όλων των εμπορικών καταστημάτων σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας.

2. Διαδικτυακή διαμαρτυρία με αποδέκτες όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, Υπουργούς, Ευρωβουλευτές, θεσμικούς φορείς και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας

3. Καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους εργαζόμενούς τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς να τους στερήσουν τα ημερομίσθια για το διήμερο των κινητοποιήσεων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι έγκειται στην διακριτική ευχέρεια των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook