Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Αναπλάσεων κ. Κώστα Καμπανό είχε αντιπροσωπεία μελών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Τα μέλη που έλαβαν μέρος στην συζήτηση ήταν οι: Κώστας Βαρβεράκης – πρόεδρος, Γιώργος Γαλενιανός – πρώην πρόεδρος, Γιώργος Τσαγκαράκης – μέλος γραμματείας, Βαγγέλης Ατζολετάκης – μέλος συντονιστικής επιτροπής, Αθανασία Λυράκη – μέλος γραμματείας και ο Γιάννης Χριστοφοράκης – συντονιστής Τμήματος Νέων.

Στην πολύωρη συζήτηση που είχαν οι δυο πλευρές, εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για τον τρόπο δουλειάς και οργάνωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς ακόμη και για την πρόοδο συγκεκριμένων έργων.

Ο κ. Κώστας Καμπανός ενημέρωσε τα μέλη της κίνησης για την νέα οργανωτική δομή που πρόκειται να έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ουσιαστικά θα προκύψει ένας διαχωρισμός που θα γίνει για την εξυπηρέτηση τόσο των μεγάλων και χρονοβόρων έργων που θα αναλάβει η Τεχνική Διεύθυνση, όσο και για τα μικρότερης εμβέλειας έργα, αυτά της καθημερινότητας (ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις κ.α.), που θα βρίσκονται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Καθημερινότητας. Ο κ. Καμπανός τόνισε πως σημαντικό μέλημα της τεχνικής υπηρεσίας είναι η άμεση αντιμετώπιση των μικρών, καθημερινών προβλημάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης, τόνισε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ημιτελή έργα, τομές σε οδοστρώματα οι οποίες μένουν ακάλυπτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε πως για το πρόβλημα δεν ευθύνεται μόνο η Τεχνική υπηρεσία, παρόλα αυτά αντιμετωπίζεται πλέον αποτελεσματικά και τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Επίσης επισήμανε την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για το οποίο ο Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο λόγος της καθυστέρησης ήταν κατ’ ουσία διαδικαστικός (λόγω Καλλικράτη) και από αυτήν την εβδομάδα θα συνεχιστούν οι εργασίες, οι οποίες σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Στη συνέχεια τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, έθεσαν αρκετά ζητήματα στον κ. Καμπανό, μερικά από αυτά ήταν η ανάπλαση της Πλατείας Αναλήψεως, η ολοκλήρωση του παραλιακού μετώπου και η συντήρηση παλαιότερων έργων (όπως παιδικές χαρές, πάρκα κλπ) που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Εκτενής συζήτηση επίσης έγινε για το οικολογικό – περιβαλλοντικό πάρκο της Ερυθραίας, για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη και πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ακόμη σημειώθηκε η τραγική κατάσταση που βρίσκονται αγροτικοί δρόμοι (κυρίως σε Φοινικιά, Λοφούπολη και Δροσιά), η διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, η διαμόρφωση του κόμβου Μπεντεβή, καθώς και τα προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη και του Εσταυρωμένου.

Τέλος ο κ. Καμπανός διαβεβαίωσε, ότι με την ένταξη κάποιων σημαντικών έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την διευθέτηση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που έφερε ο «Καλλικράτης», πως ο Δήμος έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει στο μοτίβο των προηγούμενων χρόνων, εκτελώντας έργα πνοής για τους Ηρακλειώτες, έργα μεγάλης οικονομικής αλλά κυρίως, κοινωνικής αξίας.