H Castrol συνεργάστηκε με την Bluebird Electric, για το αυτοκίνητο  το οποίο ο Don Wales (εγγονός του Sir Malcolm Campbell) αναμένεται να οδηγήσει, για να διεκδικήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πάνω από 500 μίλια την ώρα.

 

Αυτή η ενέργεια υποστηρίζεται απο την Castrol, αποτελώντας μέρος της δέσμευσης της για συνεργασίες στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της αυτοκίνησης. H Castrol έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τον Don Wales, καθώς επίσης και τους Sir Malcolm Campbell και Donald Campbell, δημιουργώντας  μια μακρά παράδοση παγκοσμίων ρεκόρ ξεπερνώντας προηγούμενα επιτεύγματα.

Το σύγχρονο Bluebird Electric χρησιμοποιείται ως όχημα δοκιμής και ανάπτυξης για να δοκιμαστεί με μπαταρίες διαφορετικής τεχνολογίας και με διαφορετικούς τρόπους μετάδοσης κίνησης, υποστηρίζοντας τον στόχο του Wales για  ένα νέο ηλεκτρικό ρεκόρ μεγαλύτερο των 500 μίλιων/ώρα στο 2013. Για αυτή την προσπάθεια ενα νέο αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί απο την Delta Motorsport, η οποία βρίσκεται στο Silverstone, εταιρεία η οποία  παράγει τη μπαταρία που αποδίδει 150 μίλια/ώρα για το αυτοκίνητο δρόμου Delta E-4 Coupé.

Οι δοκιμές ταχύτητας στις 2 και 3 Ιουλίου 2011 στο Pendine Sands είναι μέρος του προγράμματος ανάπτυξης. Ωστόσο, χρονομέτρες και παράγοντες του αγώνα θα είναι παρόντες και η ομάδα ελπίζει να δημιουργήσει νέο βρετανικό όριο ταχύτητας εδάφους για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Oi δοκιμές του Wales γίνονται στην ίδια παραλία όπου και ο παππούς του το 1924 πέτυχε το ρεκόρ των 146 μιλίων/ώρα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για τα τελευταία νέα των Bluebird Speed Records επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bluebirdspeedrecords.com

4troxoi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook