Φουλ επίθεση από τη Nissan, η οποία στοχεύει σε πολύ σημαντική αύξηση των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πλάνο «Nissan Power 88» που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Γκον, περιλαμβάνει πολύ φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια για την ιαπωνική εταιρία την εξαετία 2011-2016. Στο τέλος αυτής τη περιόδου, σύμφωνα με το πλάνο, η Nissan θα κατέχει το 8% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου και θα έχει αυξήσει το λειτουργικό της κέρδος στο 8%.

Επιγραμματικά, το νέο πλάνο Nissan Power 88 περιλαμβάνει τους εξής στόχους:
– Παρουσίαση ενός εντελώς νέου μοντέλου κάθε έξι εβδομάδες για τα επόμενα έξι χρόνια! Στο τέλος αυτής της περιόδου η Nissan θα έχει συνολικά 66 μοντέλα και θα καλύπτει το 92% των αγορών και των κατηγοριών.
– Έμφαση στα οχήματα χαμηλών και μηδενικών ρύπων. Οι συνολικές πωλήσεις των ηλεκτρικών Nissan και Renault θα φθάσουν τις 1,5 εκατ. μονάδες
– Δημιουργία προσιτών επιβατικών και ελαφρών φορτηγών για τις αναπτυσσόμενες αγορές
– Παρουσίαση περισσότερων από 90 νέων προηγμένων τεχνολογιών (15 κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο)!
– Αύξηση του παγκόσμιου δικτύου εμπόρων Nissan από τα 6.000 σημεία πώλησης στα 7.500 σημεία πώλησης
– Δυναμικότερη παρουσία της Nissan στην Κίνα, την Ρωσία, την Βραζιλία, την Ινδία κι άλλες αναπτυσσόμενες αγορές
– Αύξηση της διαθέσιμης γκάμας Infiniti σε περισσότερα από 10 μοντέλα και άνοδος των πωλήσεων της μάρκας από τις 150.000 μονάδες στις 500.000 μονάδες παγκοσμίως
Φαίνεται πως ο άνθρωπος που έσωσε πριν από μέρικά χρόνια τη Nissan από την καταστροφή, τώρα έχει βάλει στόχο να την κάνει μία από τις πιο ισχυρές εταιρίες του κόσμου.

car+speed

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook