Κέντρο πόλης Χανίων. Λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη , στο ύψος της τράπεζας Πειραιώς και λίγα μέτρα πριν τα φανάρια με την πλατεία 1866, μια αστραφτερη ασημί BMW είναι σταθμευμένη, περιορίζοντας ουσιαστικά τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε μια.

Ο αστυνομικός με τον γερανό της Τροχαίας που βγήκε και πάλι στους δρόμους από τις αρχές του περασμένου Μαίου στο πλαίσιο συνεργασίας με τον δήμο Χανίων σταματά. Κορνάρει. Προειδοποιεί.

Ο οδηγός άφαντος και η συνέχεια αναμενόμενη.

\"\"

Με την βοήθεια δημοτικών αστυνόμων , ο αστυνομικός της ΕΛΑΣ «σηκώνει» το αυτοκίνητο, αφαιρούνται οι πινακίδες, «κόβεται» η κλήση και το αυτοκίνητο μεταφέρεται στον χώρο φύλαξης.

Το συνολικό κόστος της κραυγαλέας αδιαφορίας του εν λόγω οδηγού που άφησε το αυτοκίνητο εκεί παρεμποδίζοντας την κίνηση όλων των άλλων, «για ένα λεπτό» (ως εκ θαύματος όλες οι διπλοσταθμεύσεις κ.α. παράνομες σταθμεύσεις διαρκούν μόλις ένα λεπτό), ανέρχεται περίπου στα 600 ευρώ συν το ότι η αφαίρεση των πινακίδων ισχύει για 10 ημέρες.

\"\"   \"\"

Η σημερινή είναι μια από τις καθημερινές παρεμβάσεις που κάνει ο γερανός της Τροχαίας με την συνδρομή του δήμου Χανίων στο πλαίσιο ουσιαστικής καταπολέμησης της παράνομης στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους.

Βέβαια δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα που «σηκώνει» ο γερανός, γατί συνήθως μόλις τον δούν, οι οδηγοί – πάλι ως εκ θαύματος , σε ένα λεπτό εμφανίζονται και παίρνουν τα αυτοκίνητα – όμως οι δεκάδες άλλοι οδηγοί που πέρασαν από το σημείο και είδαν το τι συνέβει σίγουρα θα το σκεφτούν δύο φορές για το αν θα σταθμεύσουν με τον ίδιο τρόπο.

Άλλωστε σε καιρούς Μνημονιακού Μεσοπρόθεσμου, τα 600 ευρώ μοιάζουν με ολόκληρη περιουσία και σίγουρα για πολλούς με ολόκληρο μισθό.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook