Την πλήρη ικανοποίηση τους για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή έσπευσαν να εκφράσουν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.

Για «πραγματικά καλή είδηση» μιλά η καγκελάριος της Γερμανίας, Α.Μέρκελ, σύμφωνα με τον εκρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζέιμπερτ.

Χαράχτηκε ο δρόμος της δημοσιονομικής πειθαρχίας που η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, είπαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι το βλέμμα τώρα στρέφεται στην επίσης απαραίτητη ψήφιση του κρίσιμου εφαρμοστικού νόμου.

Η ΕΕ τώρα μπορεί να συνεισφέρει στη στήριξη της Ελλάδας, φρόντισε να προσθέσει ο Γ.Μπούζεκ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε να επαναλάβει και την έκκληση για πολιτική συναίνεση στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην κοινοβουλετική στάση των υπερψηφισάντων το πρόγραμμα λιτότητας, στο πλαίσιο της ομιλίας της σε μια συνάντηση για το κανονιστικό πλαίσιο στην οικονομία, στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ την χαρακτήρισε «γενναία, όσο και αναγκαία».

«Βρίσκω ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση δεν στηρίζει αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» πρόσθεσε η Μέρκελ.

in.gr