Έχοντας ήδη δύο παιδιά και δύο εγγόνια η Χρυσούλα Παράσογλου στα 45 της κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Όπως δήλωσε η ίδια το απολυτήριο Λυκείου ήταν όνειρο ζωής και απωθυμένο:

Σταμάτησα το σχολείο έχοντας τελειώσει μόνο το Δημοτικό και στη συνέχεια παντρεύτηκα σε πολύ μικρή ηλικία. Το να πάρω απολυτήριο Λυκείου ήταν για εμένα ένα όνειρο ζωής, ένα απωθημένο που δεν μπορούσα να ξεπεράσω. Δεν μπορούσα να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης που μου παρουσιάσθηκαν καθώς δεν είχα τα τυπικά προσόντα. Παράλληλα αντιμετώπιζα πολλές δυσκολίες στη καθημερινότητά μου καθώς έπρεπε να φροντίζω τη κόρη μου, η οποία είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και πολλές φορές είχα δυσκολίες να κατανοήσω τι πρέπει να κάνω για να τη βοηθήσω καλύτερα. 

 Έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση έχοντας βέβαια πάντα τη στήριξη του συζύγου μου, να γραφτώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στη συνέχεια να φοιτήσω στο Εσπερινό Λύκειο. Με τη πάροδο του χρόνου και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των καθηγητών μου έφθασα να δίνω πανελλήνιες και να εισάγομαι σε ένα τμήμα που λόγω της ιδιαιτερότητας του παιδιού μου με κάνει να αισθάνομαι διπλά υπερήφανη. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, ιδιαίτερα στη μητέρα μου Μαλαματένια, στους καθηγητές μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να ονειρεύομαι ξανά και να σχεδιάζω ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook