Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Σε σχετική ανακοίνωση δημοσιοποιείται ξανά το ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί στις 13 Αυγούστου 2003 από τη Μόνιμη Διάσκεψη των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων Αμερικής (SCOBA), που αντιπροσωπεύει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ορθοδόξους χριστιανούς στις Η.Π.Α..

Σύμφωνα με το τότε ανακοινωθέν, η ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία σχετικά με τον γάμο και τη σεξουαλικότητα στηρίζεται σταθερά στην Αγία Γραφή, 2000 χρόνια εκκλησιαστικής παράδοσης, υπογραμμίζοντας ότι ο γάμος συνίσταται στη συζυγική ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας και ότι ο αυθεντικός γάμος είναι ευλογημένος από τον Θεό ως μυστήριο της Εκκλησίας.

Όπως σημειωνόταν, η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας στο Μυστήριο του Γάμου αντανακλά την ένωση ανάμεσα στο Χριστό και την Εκκλησία του, επισημαίνοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί και δεν θα ευλογήσει άτομα του ίδιου φύλου.

Η Νέα Υόρκη έγινε η 6η και μεγαλύτερη πολιτεία που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μετά την έγκριση πρώτα από την πολιτειακή Βουλή και έπειτα από την πολιτειακή Γερουσία του νομοσχεδίου για Ισότητα στο Γάμο. Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υπέγραψε το νομοσχέδιο.

Την περασμένη Κυριακή, οι ομοφυλόφιλοι της Νέας Υόρκης γιόρτασαν το γεγονός με τη μεγάλη ετήσια παρέλασή τους στο Μανχάταν.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook