Σαρωτικούς ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων μέσω Προμαχώνα και Ευζώνων ξεκινούν, ήδη από τη Δευτέρα, συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν \”ύποπτες\” διασυνοριακές κινήσεις εμπορευμάτων, που καταλήγουν λαθραία στις αγορές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, \”σε ό,τι αφορά τα σύνορα, θα υπάρχει διαρκής παρουσία συνεργείων ελέγχου σε Προμαχώνα και Ευζώνους, ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα ανάπτυξης φοροδιαφυγής, μέσω των γειτονικών χωρών\”.

\”Αν χρειαστεί, θα υπάρξει συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες και αρχές, αλλά το κύριο βάρος θα το επωμισθεί η υπηρεσία μας. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν, αν είναι δυνατόν, μόνιμοι σταθμοί, \”φυλάκια\” ελέγχου\”, διευκρίνισε, ενώ ερωτηθείς πόσοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για το 2011 επεσήμανε ότι η υπηρεσία δεν δίνει τόση έμφαση στον αριθμό, όσο \”στην ποιοτική στόχευση των ελέγχων\”.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης πολλών υπηρεσιών, το οποίο καθίσταται ακόμη πιο εμφανές με την απόφαση της Υπηρεσίας να εντατικοποιήσει σημαντικά τους ελέγχους, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι η λύση θα δοθεί μέσα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Καπελέρης δήλωσε ακόμη ότι η υπηρεσία του ξεκινά άμεσα στενότερη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία, ώστε να παταχθεί και στη Θεσσαλονίκη το παραεμπόριο και η διακίνηση παραποιημένων, δήθεν επώνυμων προϊόντων.

\”Η αντίστοιχη επιχείρηση ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, όπου το τελευταίο δίμηνο έχουμε εντοπίσει τεράστιες ποσότητες παραποιημένων αντικειμένων, χιλιάδες τεμάχια, σε αποθήκες άνω των 15.000 τετραγωνικών\”, επεσήμανε ο κ. Καπελέρης και πρόσθεσε ότι αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook