Πανοραμικό βίντεο από πολλαπλές αφίξεις προσφύγων στις ακτές της Κω με βάρκες. Το ανθρώπινο δράμα μέσα από τον φακό της κάμερας 

Περιστατικά κατά τα οποία καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες φτάνουν στις παραλίες της Κω από τα τουρκικά παραλία κατέγραψε η κάμερα της ιστοσελίδας kostoday.com.

Οι πρόσφυγες στοιβαγμένοι σε φουσκωτά που δεν πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας φτάνουν στη χώρα μας συνεχίζοντας το ταξίδι τους προς τις χώρες τις βόρειας Ευρώπης.
Άλλοτε μόνοι τους με φουσκωτά, άλλοτε με κωπήλατες λέμβους, άλλοτε με τη βοήθεια κάποιου ψαρά, αφού πλέον οι αφίξεις είναι εκατοντάδες και σε πολλά και διαφορετικά σημεία, σε σημείο που δεν προλαβαίνουν να παρέμβουν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές.
 

 
Την Κω θα επισκεφθεί άλλωστε την Παρασκευή ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Εκεί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το κύμα προσφύγων και μεταναστών.
Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμα τα νέα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον διαμοιρασμό των μεταναστών στα ευρωπαϊκά κράτη και την επίσπευση των διαδικασιών απέλασης των ανεπιθύμητων, όπως τόνισε μιλώντας στο Reuters ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνέντευξή του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως η Επιτροπή θα ενημέρωνε τους υπουργούς Εσωτερικών για τις νέες προτάσεις σε μία έκτακτη συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου, μόλις πέντε μέρες αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναμένεται να παρουσιάσει περιληπτικά τα σχέδια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η επίσπευση αυτή των διαδικασιών επιχειρεί να απαντήσει στο μεγάλο κύμα προσφύγων που έφτασαν στην ΕΕ μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook