"Κότες, ψευτονταήδες, άνανδροι, ανθρωποειδή" ήταν οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή Χανίων της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη για εκείνους που το βράδυ της Τετάρτης 29/6, επέδραμαν στο πολιτικό του γραφείο στα Χανιά, διαλύοντας και καταστρέφοντας όχι μόνο τα έπιπλα αλλά ακόμη και...τοίχους και την τουαλέτα.

Σε δηλώσεις του απο το κατεστραμμένο πολιτικό του γραφείο, ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε πως "η κοινωνία πρέπει να απομονώσει αυτά τα άτομα" ενώ επεσήμανε πως "τα κόμματα πρέπει να πάψουν να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους καταστάσεις".

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στο γραφείο του βανδαλισμούς και διερωτήθηκε, λέγοντας οτι "εγώ κυκλοφορώ όταν είμαι στα Χανιά μόνος μου, και κανείς από αυτές τις "κότες" δεν βρέθηκε να με κοιτάξει στα μάτια όσο κυκλοφορώ και κυκλοφορώ ανάμεσα τους Επειδή είναι άνανδροι βρήκαν την ευκαιρία και έκαναν τις ζημιές στα πράγματα. Θέλω να τους πω το έξης πράγμα: ότι εγώ δεν πτοούμαι και τώρα γελώ. Θα συνεχίσω απτόητος να κάνω τη δουλειά μου και να τιμώ τους Χανιώτες που με τιμούν τόσα χρόνια."
Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για αληταριό, που "δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας πτοήσει" και επεσήμανε "ότι η δημοκρατία θα πρέπει, να τρομοκρατήσει όλους αυτούς τους ψευτονταήδες και ψευτοτρομοκρατες.
Σημειώνεται επίσης οτι ο Χανιώτης βουλευτής εξέφρασε κάποιο παράπονο προς την ελληνική αστυνομία, καθώς όπως είπε, "αυτό το γραφείο, είναι ο νούμερο ένας στόχος, αυτών των ανθρωποειδών, καθώς είναι σε κεντρικό σημείο, ενώ εγώ ήμουν μέχρι προχθές υπουργός Δημοσίας Τάξης και είναι λογικό να θέλουν να δείχνουν την αντρειοσύνη τους εδώ. Έπρεπε να υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί για να φυλάσσεται καλυτέρα. "

Αναφερόμενος στο παρών που δήλωσαν τόσο ο ίδιος όσο, και οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ, σημείωσε πως το παρών δεν είναι ναι προς το νομοσχέδιο, και τόνισε οτι η Δημοκρατική Συμμαχίας έχει προτείνει ολοκληρωμένο Μεσοπρόθεσμο με λιγότερους φόρους και μεγαλύτερες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.