“Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν ακόμα και από μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση. Απαιτείται μακρά κυβέρνηση συνεργασίας”, υποστήριξε από τα Χανιά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κάνοντας σαφές ότι συντάσσεται με την άποψη που προκρίνει μετεκλογικά το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι που συγκεντρώνει και δημοσκοπικά τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων.

 

 

Ο κ. Μεϊμαράκης ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, επισκέφθηκε αρχικά τους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, στους οποίους κατέθεσε στέφανα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε ηγέτες που έδωσαν το παράδειγμα της συννενόησης, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα όπως είπε.

Με σεβασμό προσέρχομαι σήμερα να καταθέσω στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων, του Ελευθέριου και του Σοφοκλή. Ήταν πολιτικοί οι οποίοι είχαν όραμα. Συνδύασαν το ρεαλισμό και τη λογική με την υλοποίηση οράματος και μεγάλωσαν την Ελλάδα. Ένωσαν τους Έλληνες και απέδειξαν ότι μπορούμε όταν έχουμε ηγέτες, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες περιόδους και να γράψουμε λαμπρή ιστορία. 

Είναι φωτεινό παράδειγμα και για σήμερα, στην κρίσιμη και δύσκολη ώρα που περνάμε, μας δείχνουν το δρόμο για συνεννόηση, συζήτηση, διάλογο, συνθέσεις και αποφάσεις λογικές και ρεαλιστικές. Αλλά και με όραμα για το λαό μας και την Ελλάδα μας. 

Πιστεύω ότι μπορούμε -και πρέπει- αυτό το φωτεινό παράδειγμα να το ακολουθήσουμε. Μεγαλουργούμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι. Και αυτή την κρίση ενωμένοι θα την περάσουμε.

 
 
 

Βουλγαράκης: “Ελπίζω να μας εκπλήξετε και ως πρωθυπουργός”

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με δημάρχους του νομού, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. Εκεί τον υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης προχωρώντας με νόημα στην εξής δήλωση:

“Με εκπλήξατε ευχάριστα ως Πρόεδρος της Βουλής, εύχομαι και ελπίζω να με εκπλήξετε και ως Πρωθυπουργός”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην “τραυματισμένη” όπως τη χαρακτήρισε Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην έλλειψη χρημάτων και στην ανάγκη να υποβληθεί στα ευρωπαϊκά όργανα από την κυβέρνηση, αίτημα παράταση ολοκλήρωσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθούν πόροι.

“Όσοι έχουν μείνει όρθιοι, να τραβήξουν προς απάνω και αυτούς που έχουν γονατίσει”

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης είχε συνάντηση στο ΕΒΕ Χανίων με φορείς των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίοι, όπως είπε, είναι αυτοί που πάνω στην κρίση κράτησαν όρθια την κοινωνία και κάλεσε “όσους έχουν μείνει όρθιοι να τραβήξουν προς τα πάνω και αυτούς που έχουν γονατίσει”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook