Στο άκουσμα της είδησης πως έπρεπε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ο βραβευμένος φωτογράφος Charles McQuillan, δήλωσε πως το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό, ήταν η κάμερά του.

«Για μένα, η λήψη αυτών των εικόνων είναι ένας τρόπος αντιμετώπισής του προβλήματος υγείας που έχω», είπε στους Times της Ιρλανδίας. Μζί με τον πατέρα του αποφάσισαν να αποτυπώσουν καρέ – καρέ στην κάμερα, όλη τη διαδικασία της επέμβασης. Οι εικόνες είναι σκληρές, αλλά συνάμα και συγκινητικές. Στην αρχή ο φωτογράφος, με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετάει τον πατέρα του, σε ένα μακρινό πλάνο, το οποίο τον δείχνει πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.
\"\"

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν πλάνα από την επέμβαση, όπως την εισαγωγή ενός μικρού σωλήνα σε αιμοφόρο αγγείο στον καρπό, στη λεγόμενη βουβωνική χώρα. Η εγχείρηση κράτησε ενενήντα λεπτά και την κάλυψαν τέσσερις κάμερες, που ανήκαν στον ίδιο τον ασθενή. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις φωτογραφίες σουρεαλιστικές και βραβεύτηκε από το Πρακτορείο της Βόρειας Ιρλανδίας, ως φωτογράφος της χρονιάς. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Royal Victoria Hospital στο Μπέλφαστ, στις 16 Σεπτέμβρη του 2010.

Πάντως ο φωτογράφος ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας που είχε και έχει επιστρέψει στη δουλειά του. Βέβαια παίρνει πέντε χάπια την ημέρα για να κρατήσει την καρδιά του σε φυσιολογικά επίπεδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook