Τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο νότιο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός σήμερα, γεγονός το οποίο κατέστησε τον Ιούνιο τον πιο αιματηρό μήνα για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν χθες Τετάρτη ανέβασαν σε 14 τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους από εχθρικές ενέργειες αυτό το μήνα, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

Περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ για την εκδίωξη του Σαντάμ Χουσέιν από την εξουσία στη χώρα, οι ΗΠΑ διατηρούν ακόμη στη χώρα περίπου 47.000 στρατιώτες. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποχωρήσουν όλοι.

Αν και η βία γενικά παρουσιάζει σταθερή μείωση μετά το 2006-7 οπότε σημειώθηκε έξαρση εθνοτικών συγκρούσεων, επιθέσεις με βόμβες και όπλα σημειώνονται καθημερινά και συχνά έχουν στόχο τον στρατό και την αστυνομία του Ιράκ.

Οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανών στρατιωτών φαίνεται επίσης να αυξάνονται, την ώρα που οι ηγέτες του Ιράκ συζητούν το αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν θα ζητήσουν την παραμονή κάποιων αμερικανών στρατιωτών μετά τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα 6 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μία επίθεση με ρουκέτα εναντίον μίας βάσης στη Βαγδάτη, η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί εναντίον των Αμερικανών από το 2009.

Συνολικά τον φετινό Ιούνιο καταγράφηκαν περισσότεροι θάνατοι ανάμεσα στους αμερικανούς στρατιώτες από τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook